Menu Close

Vabilo na strokovno ekskurzijo v BiH

V A B I L O

NA STROKOVNO EKSKURZIJO V BOSNO IN HERCEGOVINO, KI BO V PETEK, 11. IN SOBOTO, 12. SEPTEMBRA 2015

PROGRAM:

Petek, 11. 9. 2015, BANJA LUKA – JAJCE – TRAVNIK – JAHORINA

Jajce (foto:https://www.flickr.com/photos/menes_/)
Jajce (foto: https://www.flickr.com/photos/menes_/)

Ob 5.00 uri odhod avtobusa iz Novega mesta (Planet TUŠ). Vožnja po avtocesti (vstopijo še na Drnovem in na Petrolu Čatež ob Savi) mimo Zagreba, skozi Bosansko Gradiško do Banja Luke, kamor bomo prispeli predvidoma ob 9.45. Enourni postanek je namenjen ogledu mesta in malici. Vožnjo bomo nadaljevali ob reki Vrbas proti Jajcu, kjer bomo namenili dve uri za ogled znamenitosti mesta. V nadaljevanju si bomo ogledali mesto Travnik ( rojstna hiša Iva Andriča).

Hotel Termag**** Jahorina
Hotel Termag**** Jahorina

Vožnjo bomo nadaljevali skozi Vitez, Visoko, ob vzhodnem delu Sarajeva do hotela Termag na Jahorini, kamor bomo prispeli predvidoma okoli 17.00 ure. Pred večerjo nam bodo predstavniki investitorja predstavili projekte MHE. Večerjali, prenočili in zajtrkovali bomo v hotelu Termag.

Sobota, 12. 4. 2014, OGLED DVEH MALIH HE NA REKI PRAČI – SARAJEVO

Gradbišče MHE  USTIPRAČA
Gradbišče MHE USTIPRAČA

Po zajtrku, ob 8.00 uri, odpelje avtobus v smeri Pale – Podromanija – Rogatica do gradbišča MHE na Prači, ki je oddaljeno približno 10 km od Rogatice. Ogledali si bomo dve mali hidroelektrarni. Prva je že v fazi poskusnega obratovanja, druga je v začetni fazi gradnje. V času od 10.00 do 12.00 nam bodo objekte oziroma gradbišče predstavili predstavniki investitorja. Po končanem ogledu MHE odpotujemo v Sarajevo, kjer si bomo, predvidoma med 14.00 in 17.00 uro, ogledali nekaj znamenitosti Sarajeva.

Sarajevo (foto: https://www.flickr.com/photos/m1key-me/)
Sarajevo (foto: https://www.flickr.com/photos/m1key-me/)

Ta čas je tudi namenjen kosilu. Domov bomo potovali v smeri Zenica – Doboj – Slavonski Brod, po avtocesti mimo Zagreba v Novo mesto, kamor bomo prispeli okoli polnoči do enih zjutraj.

Organizator predstavitve projektov MHE in ogleda gradbišč je kolega Miro Benčina.
Odgovorni organizator potovanja je Kompas Novo mesto d.o.o..

CENA:
Cena strokovne ekskurzije je 115,00 EUR na osebo in vključuje stroške prevoza z avtobusom, prvi dan malico, polpenzion v hotelu Termag (nočitev v dvoposteljnih sobah, večerja in zajtrk), turistično takso, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo.
Za enoposteljno sobo je doplačilo 13,00 EUR.

Članice in člani društva plačajo 60 EUR/osebo. Če še niste plačali članarine za leto 2015, plačate 80,00 EUR (20,00EUR članarina, 60,00 EUR ekskurzija).
Udeležijo se lahko tudi nečlani, vendar plačajo polno ceno 115,00 EUR.

PRIJAVA IN PLAČILO STROŠKOV:
Prijavo pošljite po elektronski pošti na naslov jozef.preskar@gmail.com ali izjemoma sporočite po telefonu na telefonsko številko 041 628 948.
Minimalno število udeležencev je 35, maksimalno pa 55. Denar nakažite na poslovni račun Društva gradbenih inženirjev in tehnikov Novo mesto pri NLB, št. SI56 0297 0001 5477 291. Priložen je vzorec izpolnjene položnice.

Rok za prijavo in plačilo je do vključno 2. septembra 2015.

Prijazno vabljeni.

Jože Preskar, predsednik