Menu Close

Strokovna ekskurzija v Zagreb, 10. 9. 2022

Na povabilo Društva gradbenih inženirjev Zagreb (DGIZ) smo, 10. septembra 2022, organizirali strokovno ekskurzijo v Zagreb.
Strokovna ekskurzija je bila namenjena ogledu velikega gradbišča City Island in ogledu Sejma gradbeništva, opreme in varstva okolja ter seminarjem, ki so potekali na sejemskem prostoru. Žal je sobota, 10. 9. 2022, sovpadala s časom trgatve, zato je bila udeležba naših članic in članov bolj skromna.
Pred obiskom sejma nam je član DGIZ kolega Zlatko Kirin dipl. inž. grad. organizirali ogled izjemno obsežnega in zahtevnega gradbišča, 80000 m2 poslovnega centra, poimenovanega City Island. Investitor celotnega poslovnega centra je družba CITY ISLAND d.o.o., ki je del renomiranih družb KFK d. o. o. in Imobilia tehno d.o.o. Po gradbišču nas je vodil Anton Kovačević dipl. inž. grad., vodja gradbeno obrtniških del pri KFK d. o. o.. Tudi on je član DGIZ.
Projekt izvajajo v štirih fazah. Prva faza obsega 52000 m2 poslovnih površin, gradi se od leta 2020 do 2022. V drugi fazi, od leta 2020 do 2023, so predvideni poslovni prostori in parkirišča. Tretja faza poslovnih prostorov in parkirišč se gradi od leta 2022 do 2024, četrta faza pa od jeseni 2025 do konca leta 2027.
Gradbišče je objavljeno na spletni strani: https://cityisland.hr/
V nadaljevanju objavljamo fotografije, ki jih je med ogledom gradbišča posnel kolega Gorazd Tomljanovič:

Sejem gradbeništva, opreme in varstva okolja so organizirali na Bundeku v Zagrebu, kar smo si z veseljem ogledali po ogledu gradbišča. Poslušali smo tudi predavanja, ki so bila organizirana na sejemskem prostoru.
V nadaljevanju objavljamo fotografije, ki jih je med ogledom sejma in predavanj posnel kolega Gorazd Tomljanovič: