Menu Close

Strokovna ekskurzija na gradbišče most Pelješac

Praznovanje 70 letnice delovanja DGIT NM smo, zaradi korone z enoletnim zamikom, okronali z odlično organizirano strokovno ekskurzijo v srednjo Dalmacijo z osrednjo točko programa ogled gradbišča most Pelješac.

Ekskurzija je potekala od 9 .9. do 11. 9. 2021, po tri dnevnem programu SREDNJA DALMACIJA  IN PELJEŠKI MOST, ki ga je v sodelovanju z nami pripravila in izvedla agencija Sonček Novo mesto.

Zanimanje članov za udeležbo je bilo tako veliko, da, žal, vsem nismo mogli zagotoviti prevoza in prenočišč. Potovali smo z avtobusom, na gradbišču pa so se nam pridružile še štiri skupine , ki so potovale z osebnimi avti. Skupaj si je gradbišče ogledalo 63 udeležencev. Ves čas nas je spremljalo čudovito poletno vreme, prijazno vodenje, sprejemi in prezentacije.

Vrnili smo se polni novih spoznanj, prelepih vtisov, srečni, da smo ostali zdravi in zelo zadovoljni, ker smo lahko hodili po Pelješkem mostu.

Pri organizaciji nam je izdatno pomagal  projektant Marjan Pipenbaher, univ. dipl. inž. grad.

Ta izjemno zahteven inženirski objekt je projektant tudi odlično predstavil v intervjuju v N1, ki ga lahko preberete na spodnjem naslovu

https://n1info.si/novice/intervjuji/slovenec-ki-je-povezal-hrvasko-most-niha-in-diha/ .

Udeležencem ekskurzije  je gradbišče odlično predstavil predstavnik investitorja Hrvatske ceste, Davor Trlaja, univ. dipl. inž. grad., s svojimi sodelavci. Seznanili so nas z organizacijo gradnje in z nekaterimi detajli. Prepričali smo se, kako zahteven in mogočen je ta most, kako natančne  in strokovne morajo biti posamezne faze gradnje.

Po programu smo si  ogledali tudi: Split z mogočno Dioklecijanovo palačo, Naravni park Biokovo in Skywalk, Trogir in Nacionalni park s slapovi Krke.

Dogodke strokovne ekskurzije je dokumentiral naš član Gorazd Tomljanovič. Nekaj fotografij objavljamo.