Menu Close

Strokovna ekskurzija na Lošinju

Foto: Jože Preskar
Foto: Jože Preskar

Strokovna ekskurzija, 11. in 12. aprila, na Hrvaškem Lošinju, je izpolnila pričakovanja 48 udeležencev. V prijetnem spomladanskem vremenu in odlični organizaciji predstavitve dveh gradbišč, smo se seznanili s potekom projektiranja in gradnje dveh zelo zahtevnih turističnih objektov: hotela Bellveue v Malem Lošinju in bazenov ob hotelu Punat v Velem Lošinju.

Investitor obeh objektov je Jadranka d.d., Mali Lošinj. Koordinacijo del pri obeh investicijah je investitor zaupal članu našega društva, Miru Benčini, ki je bil ključni vezni člen tudi pri organizaciji naše ekskurzije.

V konferenčni dvorani hotela Aurora, v Malem Lošinju, so nam predstavniki investitorja, projektanti in izvajalci predstavili potek priprav, projektiranja, rušenja starega H. Bellveue in gradnje obeh zelo zahtevnih projektov.

Seveda smo si obe gradbišči z zanimanjem tudi ogledali. Gradnja poteka zelo intenzivno.

Pri obeh objektih je značilen izjemno kratek rok za projektiranje in gradnjo. Projektirati so ju začeli lani decembra, v začetku letošnje sezone pa morata obratovati s polno zmogljivostjo.

Zvečer smo imeli v konferenčni dvorani hotela Aurora tudi redno letno skupščino društva. Zapisnik je objavljen na spletni strani.

Naslednji dan smo imeli prijeten izlet z ladjo na otok Susak. Nekaj utrinkov potovanja, predstavitve projektov, obiska gradbišč, skupščine , izleta na Susak in potovanja proti domu je prikazanih na fotografijah, ki so jih posneli udeleženci ekskurzije.

Naša skupna ugotovitev je, da je bila ekskurzija zelo koristna in tudi zelo prijetna, zato moramo s to prakso nadaljevati.

Jože Preskar, predsednik